A térdfájdalomról

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosaink


Dr. Dr. Moravcsik Bence

Első generációs orvos, aki már gimnazistaként elkötelezte magát az emberekkel való törődés, a testi szenvedéseik tompítása, megszüntetése mellett. Érettségi után a Semmelweis Egyetemen kezdte meg orvosi tanulmányait, szakot hatodéves korában választott.

2009 óta ortopédiai magánpraxist folytat. Szakmai jártasságát is jelző nyugalma a betegek bizalmában kamatozik. Dinamizmusa munkavégzésében és csapatépítésében is megmutatkozik. Négy gyermek édesapja. Kedveli a hosszútávfutást, kiemelten a kitartást igénylő maratont. A magányos futás mellett, csapatjátékos volta igazolásaként, alig létező szabadidejében alkalmankén kosarazik.

„Utolsó egyetemi évemben éreztem rá, hogy a manualitással járó orvoslással tudnám leginkább a betegek gyógyulását szolgálni. Így köteleződtem el a sebészet és annak egy speciális ága, a baleseti sebészet mellett. Hogy valóban jól döntöttem, azt a Honvéd Kórház baleseti sebészetén eltöltött nyolc évem igazolja, amely alatt megmártózhattam a baleseti sebészet minden bugyrában.”

Dr. Mérai Andrást

Ebben az egyedi specializáció-párosításban Dr. Mérai András azonnal ellátandó baleseti sebészettel és hosszabb lefolyású mozgásszervi rehabilitációval is foglalkozik. Kevés ilyen szakpárosítású orvossal találkozhatunk, így tapasztalatai egyedülállóak a területen.

Orvosi pályafutását a régi és új iskola választóvizén kezdte. Általános sebészi végzettséget szerzett, majd arra építette rá a traumatológiai szakvizsgát. A rehabilitációhoz pedig külön kétéves szakmai gyakorlaton kellett részt vennie.Elmondása szerint ez egy nagyon érdekes szakág és mind a mai napig megoldatlan Magyarországon. Ezért rengeteg tennivaló van még a területen.

Dr. Mérai András mindezek mellett hivatásos katona is, összesen 10hónapot töltött afganisztáni misszióban.„Magyarországon kiemelkedő színvonalú a katonai egészségügy, így mi ezzel járultunk hozzá a NATO küldetéséhez.Szavakban nehéz kifejezni, de az ottani sorsokat látni, és abban részt venni embert próbáló feladat volt.Az emberi életről való gondolkodásom változott meg.”

Dr. Gáspár Levente

​Orvos családban született. Körzeti orvos édesapja „Állami díj” és „Kiváló orvos” kitüntetést kapott. Két testvére és mindkét gyermeke orvos. Már gyermekként elhatározta, hogy az orvosi hivatást választja. Diplomáját 1972-ben szerezte a Debreceni Orvostudományi Egyetemen.

1976-ban ortopédsebészetből, 1979-ben balesetsebészetből szakvizsgázott jeles eredménnyel. 1972-1977 között a Hajdú-Bihar Megyei Kórház Balesetsebészeti Osztályán, 1977-2013 között, nyugdíjazásáig a Debreceni Egyetem Ortopédiai Klinikáján dolgozott, egyetemi docens, a Klinika igazgatóhelyettese, a baleseti ellátás felelőseként.

A térdízület csőtükrözést (artroszkópiát) és a protézis műtéteket Németországban (Rostockn, Eisenberg), Svájcban (Basel) és USA-ban (Portsmouth) sajátította el. 1993-ban „Az orvostudomány kandidátusa”, 1996-ban Ph.D. fokozatot szerzett. Több mint 35 éven keresztül részt vett az orvostanhallgatók, a szakorvosjelöltek magyar és angol oktatásában, a szakorvosok továbbképzésében.